Yayla Çorbası Tarifi


Kış aylarının en lezzetli çorbalarından olan yayla çorbası, özellikle çocuklar tarafından çok beğenilmektedir. Bol vitaminli olan çorbamızın servis önerisi 4-6 kişiliktir. Bu güzel çorbanın hazırlama süresi 15 dakika, pişirme süresi 20 dakikadır. İlk defa deneyecek olanlar için yapılışı aşağıda, ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır. Mutfakyolu sitesinin çorba tarifleri kategorisinden daha fazla çorba tarifine ulaşabilirsiniz ;)



Malzemeler;

·         1 Türk kahvesi fincanı pirinç
·         7 su bardağı su veya tavuk suyu
·         1 su bardağı yoğurt
·         1 yumurta
·         1 Türk kahvesi fincanı un
·         3 yemek kaşığı sıvı yağ
·         2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
·         Tuz, nane

Hazırlanışı;


Çorba yapacağımız tencereye su veya daha lezzetli  ve daha vitaminli olması için tavuk suyu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler eklenerek, orta ateşte ocağa alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar, ara sıra karıştırarak kaynatılır. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağı su ile birlikte, bir çırpıcı yardımıyla veya mikserde en düşük ayarda, iyice çırpılır. Pirinçler yumuşadıktan sonra, hızlıca karıştırmak suretiyle hazırladığımız sos, çorbaya eklenir ve kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra altı kısılarak, 10-15 dakika kadar daha pişmesi sağlanır. Bu süre içerisinde, çorbanın dibine tutmaması için ara sıra karıştırılır. Çorbamız piştikten sonra, altı kapatılır. Ayrı bir tavada, tereyağının ısınması sağlanır. Isınan tereyağının içine nane eklenerek kavrulur. Çorbanın üzerine kavrulan nane dökülerek karıştırılan ve dinlendirilen çorbamız servise hazırdır. Deneyeceklere afiyet olsun. 

Yorumlar