Kış aylarının en lezzetli
çorbalarından olan yayla çorbası, özellikle çocuklar tarafından çok
beğenilmektedir. Bol vitaminli olan çorbamızın servis önerisi 4-6 kişiliktir.
Bu güzel çorbanın hazırlama süresi 15 dakika, pişirme süresi 20 dakikadır. İlk
defa deneyecek olanlar için yapılışı aşağıda, ayrıntılı bir şekilde
anlatılmıştır. Mutfakyolu sitesinin çorba tarifleri kategorisinden daha fazla çorba tarifine ulaşabilirsiniz ;)
Malzemeler;
·
1 Türk kahvesi fincanı pirinç
·
7 su bardağı su veya tavuk suyu
·
1 su bardağı yoğurt
·
1 yumurta
·
1 Türk kahvesi fincanı un
·
3 yemek kaşığı sıvı yağ
·
2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
·
Tuz, nane
Hazırlanışı;
Çorba yapacağımız tencereye su
veya daha lezzetli ve daha vitaminli
olması için tavuk suyu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler eklenerek, orta ateşte ocağa
alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar, ara sıra karıştırarak kaynatılır. Ayrı bir
kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağı su ile birlikte, bir çırpıcı
yardımıyla veya mikserde en düşük ayarda, iyice çırpılır. Pirinçler yumuşadıktan
sonra, hızlıca karıştırmak suretiyle hazırladığımız sos, çorbaya eklenir ve
kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra altı kısılarak, 10-15 dakika
kadar daha pişmesi sağlanır. Bu süre içerisinde, çorbanın dibine tutmaması için
ara sıra karıştırılır. Çorbamız piştikten sonra, altı kapatılır. Ayrı bir
tavada, tereyağının ısınması sağlanır. Isınan tereyağının içine nane eklenerek
kavrulur. Çorbanın üzerine kavrulan nane dökülerek karıştırılan ve
dinlendirilen çorbamız servise hazırdır. Deneyeceklere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder