Nefis Şakşuka Tarifi

Adına şarkılar bile yazılmış leziz yemek oldukça basit ve yaz günlerinin tam bir kurtarıcısıdır. Önceden hazırladığınız ürünleri buzluğunuzda saklayarak kışın ortasında da şakşuka servis edebilirsiniz.

Şakşuka Malzemeler

·         3 patlıcan
·         4 diş sarımsak
·         3 sivribiber
·         2 domates
·         2 patates
·         2 kabak
·         ½ demet maydanoz
·         1 yemek kaşığı toz şeker
·         1 su bardağı sıvıyağ
·         1 su bardağı süzme yoğurt
·         Tuz

Şakşuka Hazırlanışı

Patlıcanları alaca soyarak küp doğrayıp tuzlu suya batıralım ve acılarının çıkması için bekleyelim. Bu arada kabaklarımızı ve patateslerimizi küp küp, biberlerimizi de çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım. Kızartma tavamızda kızdırdığımız yağda önce patatesleri, kabakları, patlıcanları ve biberleri sırası ile kızartalım ve fazla yağını bırakması için kâğıt havlu üzerine çıkaralım. Dileyenler bu kızartma içerisine küp doğranmış havuç da ekleyebilir. Renkli görüntüsü ile hem farklılık hem de tat katacak olan havuç da aynı şekilde küp doğranarak kızartılarak karışıma eklenebilir.

Farklı bir kapta çok az yağ ile sarımsakları soteleyelim ev küp doğradığımız domatesleri ekleyelim. Tuz ve şekerle tatlandırdığımız sosa 1 yemek kaşığı sirke ekleyerek harika bir tat yakalayabilirsiniz. Farklı bir sunum tekniği deneyerek servis tabağının altına yoğurdu yayabilir ve sebzelerin yoğurt üstüne koyarak tarz yaratabilirsiniz. Ben klasik usul severim diyorsanız da sebzelerin üzerine bir kaşık yoğurt koyarak maydanoz ile süsleyerek de servis edebilirsiniz. Şakşukanın bol ekmek yedireceğini hatırlatalım. Afiyet olsun.   

Yorumlar