Adına şarkılar bile
yazılmış leziz yemek oldukça basit ve yaz günlerinin tam bir kurtarıcısıdır.
Önceden hazırladığınız ürünleri buzluğunuzda saklayarak kışın ortasında da
şakşuka servis edebilirsiniz.
Şakşuka Malzemeler
·
3 patlıcan
·
4 diş sarımsak
·
3 sivribiber
·
2 domates
·
2 patates
·
2 kabak
·
½ demet maydanoz
·
1 yemek kaşığı toz şeker
·
1 su bardağı sıvıyağ
·
1 su bardağı süzme yoğurt
·
Tuz
Şakşuka Hazırlanışı
Patlıcanları alaca
soyarak küp doğrayıp tuzlu suya batıralım ve acılarının çıkması için
bekleyelim. Bu arada kabaklarımızı ve patateslerimizi küp küp, biberlerimizi de
çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım. Kızartma tavamızda kızdırdığımız yağda
önce patatesleri, kabakları, patlıcanları ve biberleri sırası ile kızartalım ve
fazla yağını bırakması için kâğıt havlu üzerine çıkaralım. Dileyenler bu
kızartma içerisine küp doğranmış havuç da ekleyebilir. Renkli görüntüsü ile hem
farklılık hem de tat katacak olan havuç da aynı şekilde küp doğranarak
kızartılarak karışıma eklenebilir.
Farklı bir kapta çok az
yağ ile sarımsakları soteleyelim ev küp doğradığımız domatesleri ekleyelim. Tuz
ve şekerle tatlandırdığımız sosa 1 yemek kaşığı sirke ekleyerek harika bir tat
yakalayabilirsiniz. Farklı bir sunum tekniği deneyerek servis tabağının altına
yoğurdu yayabilir ve sebzelerin yoğurt üstüne koyarak tarz yaratabilirsiniz.
Ben klasik usul severim diyorsanız da sebzelerin üzerine bir kaşık yoğurt
koyarak maydanoz ile süsleyerek de servis edebilirsiniz. Şakşukanın bol ekmek
yedireceğini hatırlatalım. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder