Çerkez Tavuğu Tarifi

Yılbaşı sofralarının ve özel günlerin sultanı olan çerkes tavuğu unutulmaya yüz tutmuş bir yemektir. Gençlerin çok vakit bulamadığı için pişiremediği bu tarif annelerimizden kalma özel tatlardan biridir. Hazırlama süresinin aslında oldukça kısa olduğu yemeğin tarifine gelince,


Çerkez Tavuğu  Malzemeler
·         1 bütün tavuk göğüs eti
·         1 bütün kemikli tavuk but
·         1 soğan
·         2 adet defne yaprağı
·         3 su bardağı su
·         1 su bardağı ceviz içi
·         2 dilim bayat ekmek
·         1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
·         2 diş sarımsak
·         Tuz, karabiber

Çerkez Tavuğu  Hazırlanışı

Tavuk etlerini ve soyulmuş bir adet bütün soğanı tencereye alarak çok iyi bir şekilde pişirelim. Suya koyacağımız defne yaprağı ve tane karabiberler lezzet farkı yaratmanızı sağlayacaktır. Haşlanan tavuk etlerimizi soğuyunca tel tel ayıralım. Cevizleri bıçak yardımıyla kıyarak bir kaba alın ve bayat ekmeklerimizi ıslatarak sıkın ve cevizli karışıma ekleyin. Dövülmüş sarımsak, tuz, kırmızıbiberi ilave ederek karıştırın. Tavuk suyundan azar azar ekleyerek boza kıvamını alarak blenderden çekmeye devam edin. Tel tel ayırdığınız tavuk etlerinin yarısını karışımın yarısına ekleyin. Servis tabağınızın dibine kalan tavuk etlerini güzel ve düzenli bir şekilde dizin. Karışımı tavuk etlerinin üzerine boşaltın. Kırmızı toz biber eritilmiş kızgın yağı üzerine gezdirin ve birkaç adet bütün ceviz ve dilerseniz maydanoz ile süsleyin. Hazırlanan yemeğin püf noktası ise 1 gece dinlenme zorunluluğudur. Tadı ve kıvamı yerine gelecek olan çerkes tavuğunu sunacağınız günden bir gün önce pişirin. Afiyet olsun. 

Yorumlar