Yılbaşı sofralarının ve
özel günlerin sultanı olan çerkes tavuğu unutulmaya yüz tutmuş bir yemektir.
Gençlerin çok vakit bulamadığı için pişiremediği bu tarif annelerimizden kalma
özel tatlardan biridir. Hazırlama süresinin aslında oldukça kısa olduğu yemeğin
tarifine gelince,
Çerkez Tavuğu Malzemeler
·
1 bütün tavuk göğüs eti
·
1 bütün kemikli tavuk but
·
1 soğan
·
2 adet defne yaprağı
·
3 su bardağı su
·
1 su bardağı ceviz içi
·
2 dilim bayat ekmek
·
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
·
2 diş sarımsak
·
Tuz, karabiber
Çerkez Tavuğu Hazırlanışı
Tavuk etlerini ve
soyulmuş bir adet bütün soğanı tencereye alarak çok iyi bir şekilde pişirelim.
Suya koyacağımız defne yaprağı ve tane karabiberler lezzet farkı yaratmanızı
sağlayacaktır. Haşlanan tavuk etlerimizi soğuyunca tel tel ayıralım. Cevizleri bıçak
yardımıyla kıyarak bir kaba alın ve bayat ekmeklerimizi ıslatarak sıkın ve
cevizli karışıma ekleyin. Dövülmüş sarımsak, tuz, kırmızıbiberi ilave ederek
karıştırın. Tavuk suyundan azar azar ekleyerek boza kıvamını alarak blenderden
çekmeye devam edin. Tel tel ayırdığınız tavuk etlerinin yarısını karışımın
yarısına ekleyin. Servis tabağınızın dibine kalan tavuk etlerini güzel ve
düzenli bir şekilde dizin. Karışımı tavuk etlerinin üzerine boşaltın. Kırmızı
toz biber eritilmiş kızgın yağı üzerine gezdirin ve birkaç adet bütün ceviz ve
dilerseniz maydanoz ile süsleyin. Hazırlanan yemeğin püf noktası ise 1 gece
dinlenme zorunluluğudur. Tadı ve kıvamı yerine gelecek olan çerkes tavuğunu
sunacağınız günden bir gün önce pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder