Tavuk Sote Tarifi

Tavuk ile yapılan yemekler hem çok kolay hem de son derece lezzetlidir. Tavuğun lezzetli olmasını sağlayan ise maharetli ellerinizle hazırladığınız orijinal soslardır. Şimdi birlikte yapacağımız sos ile harka bir ana yemek veya akşamüstü aperatifi hazırlayabilirsiniz. Tercih size kalmış!



Malzemeler

·         1 paket şişe geçmiş hazır tavuk kalça şiş
·         1 çay bardağı sıvıyağ
·         Yarım demet maydanoz
·         3 yemek kaşığı limon suyu
·         3 yemek kaşığı soya sosu
·         5 diş dövülmüş sarımsak
·         1 yemek kaşığı toz şeker
·         1 yemek kaşığı kimyon
·         1 çay kaşığı pul biber
·         Tuz, biberiye, kekik ve kullanmak istediğiniz baharatlar

Hazırlanışı


Sayılan malzemelerin hepsini rondodan geçirelim. Bu tarifte sarımsakların rondoya girmeden önce dövülmüş olmaları işin püf noktasını oluşturuyor. Maydanozlar tamamen kıyılana kadar rondoyu çalıştırabiliriz. Bu marinasyon iki güne kadar buzdolabında saklanabilir. Kullanmadan önce oda sıcaklığına getirilmesi gereklidir. Çöp şişleri en az beş saat en fazla bir gün hazırladığınız sosta bekletmelisiniz. Marine olmuş tavuk şişleri fırın tepsisine alarak 200 derece ısıda 45 dakika pişirmeniz gereli. Karışımı aktardığınız fırın tepsisine tercihinize göre elma dilimli patates de koyabilir ve aynı sostan patateslerin de nasiplenmesini sağlayabilirsiniz. Tavuk yemeklerinizde taze veya kuru fark etmez ama biberiye kullanmayı sakın unutmayın. Zencefil turşusu eşliğinde servis edebileceğiniz tavuğunuzun yanına güzel bir pilav yaparak midelere bayram ettirebilirsiniz. Keyfiniz bol olsun, afiyet olsun.      

Yorumlar