Tavuk ile yapılan
yemekler hem çok kolay hem de son derece lezzetlidir. Tavuğun lezzetli olmasını
sağlayan ise maharetli ellerinizle hazırladığınız orijinal soslardır. Şimdi
birlikte yapacağımız sos ile harka bir ana yemek veya akşamüstü aperatifi
hazırlayabilirsiniz. Tercih size kalmış!
Malzemeler
·
1 paket şişe geçmiş hazır tavuk kalça şiş
·
1 çay bardağı sıvıyağ
·
Yarım demet maydanoz
·
3 yemek kaşığı limon suyu
·
3 yemek kaşığı soya sosu
·
5 diş dövülmüş sarımsak
·
1 yemek kaşığı toz şeker
·
1 yemek kaşığı kimyon
·
1 çay kaşığı pul biber
·
Tuz, biberiye, kekik ve kullanmak
istediğiniz baharatlar
Hazırlanışı
Sayılan malzemelerin
hepsini rondodan geçirelim. Bu tarifte sarımsakların rondoya girmeden önce
dövülmüş olmaları işin püf noktasını oluşturuyor. Maydanozlar tamamen kıyılana
kadar rondoyu çalıştırabiliriz. Bu marinasyon iki güne kadar buzdolabında
saklanabilir. Kullanmadan önce oda sıcaklığına getirilmesi gereklidir. Çöp
şişleri en az beş saat en fazla bir gün hazırladığınız sosta bekletmelisiniz.
Marine olmuş tavuk şişleri fırın tepsisine alarak 200 derece ısıda 45 dakika
pişirmeniz gereli. Karışımı aktardığınız fırın tepsisine tercihinize göre elma
dilimli patates de koyabilir ve aynı sostan patateslerin de nasiplenmesini
sağlayabilirsiniz. Tavuk yemeklerinizde taze veya kuru fark etmez ama biberiye
kullanmayı sakın unutmayın. Zencefil turşusu eşliğinde servis edebileceğiniz
tavuğunuzun yanına güzel bir pilav yaparak midelere bayram ettirebilirsiniz. Keyfiniz
bol olsun, afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder