Bayrama Halka Tatlısı Tarifi

Herkese Merhaba, malumunuz önümüz bayram ve bayramda aklımıza ilk olarak tatlılar geliyor. Herkes baklava ve benzeri emek isteyen ve hazırlanışı zor olan tatlılardan hazırlamak istemez bu yüzden bugün size kolay bir tatlı olan halka tatlısı yapılışından bahsedeceğim.



Halka Tatlısının Malzemeleri

  1. 2 yemek kaşığı irmik
  2. 100 gr. tereyağı
  3. 3 su bardağı su
  4. 1 tatlı kaşığı şeker
  5. 3 adet yumurta
  6. 1 yemek kaşığı nişasta ya da pirinç unu
  7. 2,5 su bardağı un
  8. 1 tutam tuz

Halka Tatlısının Şerbeti
  • 2 su bardağı kızartma yağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker

Halka Tatlısı Nasıl Yapılıyor ?


ilk şekilde şeker ve suyu tencereye koyup kaynattıktan sonra şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Hazırlayacağımız şerbet şurup kıvamına gelecekken üstüne limon suyunu ekleyin ateşten indirin.

Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın.
Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın. Tuzu ve şekeri ekleyerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun (Hafif ateşte 8-10 dakika).


Tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın. ılınınca yumurtalar birer birer kırın. irmik ve pirinç ununu (ya da nişastayı) ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşıkla ve ya mikserle yoğurun.
Hamurunuz kendini toplayınca,tırtıllı başlık takılmış krema pompasına doldurun ve 10 -12 cm uzunluğunda şeritler halinde sıkarak  parçalara bölün ve uçlarını birleştirin.

 Kestiğiniz tatlıları soğuk yağa atın ve ocağı en kısıkta açın, tatlıları tavayı arada sallayarak kızartın
 Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın.. 5-6 dakika şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın.

Birbirinden güzel resimli pasta tarifleri için linke tıklayabilirsiniz.

Not: Her kızartmadan sonra yağı bir zaman soğutun, yoksa tatlınızın içi iyi kızarmaz.

Yorumlar